Går trögt

11 01 2009

Det går trögt med syandet. Vardagen börjar sakta men säkert börja igen och jag har vart så sugen på att sy en enkel vanlig tröja till lilla A i strl74. Men det är svårt att hinna med. En kväll gick åt att rota fram mönsterpappret och snabbt som bara den rita av mönstret medans 2 åringen roade sig och lilla A var nöjd. Hann tom klippa ut det på samma kväll. Oao! Att lägga ut tyget och börja klippa i det var det inte frågan om. Det fick bli en misslyckad dreggellapp istället med W sittandes i knät under tiden. Vill så gärna vara med och trycka på knapparna på maskinen när jag syr. Så det är inga avancerade saker som tillverkas precis.
Dagen efter klippte jag ut tyget,så nu har jag det klart liggandes på symaskinen och väntar.
Skulle kunna göra klart den nu,men nu sitter jag och laddar batterierna. Helt slut efter en halvdag i badhuset och flera åkturer i rutchkanan.

Kan få lite panik när man kikar in på andras bloggar,att folk hinner sy så mycket. Vad gör era barn när ni syr? Eller sover ni kanske inget på nätterna?
/sömntutan

Annonser

Åtgärder

Information

6 responses

11 01 2009
aYeliqa

Ja det är verkligen inte lätt att få livet att gå ihop med allt man vill göra. Jag lyckas inte heller hitta så mycket tid att sy som jag önskar:(

12 01 2009
Y

i förrgår sydde jag för förstA ggn på nästan en månad och hade en pigg tvååring i knät nästan hela tiden. Jag är livrädd för kniven på overlocken. Hon är tyvärr inte alls lika rädd….

12 01 2009
Jill

Ja, visst är det svårt att ha tid över till att sy när man har små barn! Jag löste det idag genom att jag var sjuk och barnen var på dagis, men det fungerar ju inte alltid. Man får väl sitta på kvällarna när dom lagt sig…

Jag fick ju lite tips från dig när det gäller sömnad, och om du vill se resultatet på mitt första barnplagg så finns det på bloggen nu 🙂

13 01 2009
Mimmi

Jag är hopplöst kvällstrött – helt slut efter en lång arbetsdag och kvällsmat så att sy på kvällarna är tyvärr ingenting för mig. Skall dock försöka med att få upp energin lite mer på vardagkvällar med hjälp av en kvällspromenad har jag tänkt. Jag slutar dock tidigt (13.00) på onsdagar och då försöker jag få lite sytt samt på helger. Jag har turen att ha en liten kille på 16 mån som leker bra i systugan medan mamma sitter vid maskinen, lite micropauser med knäsittning och bokläsning blir det emellanåt. Klippa till både mönster och tyg gör jag vid köksbordet och i köket har lille G alla sina leksaker så det är heller inga problem.

13 01 2009
mysklumpen

Vad roligt att se hur ni andra gör för att få er lite sytid. Man hittar sina sätt…en skuttar omkring på tyget man klipper i,jätte roligt,och den andra sitter i matstolen brevid och skrattar och käkar rån på löpande band. Sen syr man i turbofart så det dånar i hela huset och hoppas att man slipper sprätta sen.
Nu har jag äntligen sytt klart min tröja,det tog typ en vecka;) Ska lägga upp bild snart.

23 08 2009
Elisabeth

Hej!
Jag förstår hur du känner när du är o kollar runt på vad andra syr och producerar. Jag kan också få prestationsångest ibland när jag kikar runt och särskilt om man kanske är trött och önskar att man orkade ta itu med något projekt istället för att sitta vid datorn…

Men jag brukar tänka såhär: 1: försök inte hitta luckor i tiden när barnen är med, när det är massor med annat vardagsbestyr som ska göras för då hinner man bara tänka en tanke men aldrig få slutföra något. För min del är det bättre att få vara helt ifred när jag syr, jag passar på ( inte alltid) när minsta sover lunch och om den större är hemma så kan han kolla på film eller greja för sig själv. Det går inte alltid och det beror på vad jag har för projekt i huvet om det är rimligt. Jag kan bli frustrerad om jag inte får göra färdigt saker och barn brukar ju behöva uppmärksamhet även om man vill lägga fokus på något annat en stund 😉 Men jag försöker tänka sömnaden i etapper. Vad kan jag göra på säg en timme och få klart utan att behöva bli avbruten? Jo, kanske klippa ut tyg men inte sy. Då har jag förberett med klippandet och nästa dag kan jag sy. Men kanske inte hela plagget på en gång utan kanske sy ihop och detaljer som fickor/knappar/ osv blir dag tre. Det gäller nog att skapa små delmål!

Den andra saken jag tycker är viktig att tänka på är att sömnaden inte får gå ut över barnen. Väljer man att sy mycket så väljer man bort något annat, exempelvis sina barn. För något säger mig att om man jobbar heltid så offrar man den värdefulla tid som man har med sina barn om man går till överdrift i att bara sitta vid symaskinen.

Så, mitt tips är nog att man om man vill sy för nöjes skull så kan man be om barnvakt/mannen-sambon tar barnen ett par timmar och man bara får ägna sig åt att sy en stund. För kombinera barn vid symaskinen..nä, inte mina i alla fall!
/Elisabeth

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: